Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα παιδιά

Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα παιδιά

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, η οποία έχει αναγνωριστεί ως η Παγκόσια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, το Κόμμα  Δημοκρατικής  Ένωσης  της  Συρίας, PYD, διοργανώνει σιωπηλή διαμαρτυρία στα Προπύλαια, την ίδια μέρα και ώρα 18.00', και ανάβει κεριά για να συμβολίσει την ελπίδα που σε κάθε παιδική ψυχή πρέπει να παραμένει ζωντανή, αλλά και για να τιμήσει τις παιδικές ψυχές που χάθηκαν στην Ροζάβα εξαιτίας της τουρκικής βαρβαρότητας.

Ιδιαίτερα η σκέψη μας στρέφεται στα παιδιά της μαρτυρικής πόλης της Αφρίν, η οποία δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση του τουρκικού φασισμού τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε οι πολίτες της πόλης αυτής και κυρίως τα παιδιά βιώνουν καταστάσεις απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες για τον 21ο αιώνα. Ένας μεγάλος αριθμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προγονικές εστίες και προκειμένου να επιβιώσει αναγκάστηκε να προβεί σε εσωτερική μετανάστευση. Αυτή τη στιγμή το κυρίως μέρος του δράματος διαδραματίζεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Σέχμπα όπου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο τα παιδιά αδυνατούν να χαρούν την παιδική τους ηλικία, στερούνται το ιερό δικαίωμα στην μόρφωση, αντιμετωπίζουν ασθένειες,ψυχολογικά τραύματα λόγω του πολέμου και κάθε είδους κακουχία με την διεθνή κοινότητα να αδιαφορεί.

Ανάβουμε τα κεριά και αφήνουμε τη σκέψη μας να ταξιδέψει στα μέρη εκείνα όπου ο ανθρώπινος πόνος περισσεύει,στα μέρη εκείνα όπου τα παιδιά μοιάζει να είναι εκείνα ενός κατώτερου θεού.