Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα παιδιά

Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα παιδιά

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, η οποία έχει αναγνωριστεί ως η Παγκόσια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, το Κόμμα  Δημοκρατικής  Ένωσης  της  Συρίας, PYD, διοργανώνει σιωπηλή διαμαρτυρία στα Προπύλαια, την ίδια μέρα και ώρα 18.00', και ανάβει κεριά για να συμβολίσει την ελπίδα που σε κάθε παιδική ψυχή πρέπει να παραμένει ζωντανή, αλλά και για να τιμήσει τις παιδικές ψυχές που χάθηκαν στην Ροζάβα εξαιτίας της τουρκικής βαρβαρότητας.

Ιδιαίτερα η σκέψη μας στρέφεται στα παιδιά της μαρτυρικής πόλης της Αφρίν, η οποία δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση του τουρκικού φασισμού τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε οι πολίτες της πόλης αυτής και κυρίως τα παιδιά βιώνουν καταστάσεις απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες για τον 21ο αιώνα. Ένας μεγάλος αριθμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προγονικές εστίες και προκειμένου να επιβιώσει αναγκάστηκε να προβεί σε εσωτερική μετανάστευση. Αυτή τη στιγμή το κυρίως μέρος του δράματος διαδραματίζεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Σέχμπα όπου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο τα παιδιά αδυνατούν να χαρούν την παιδική τους ηλικία, στερούνται το ιερό δικαίωμα στην μόρφωση, αντιμετωπίζουν ασθένειες,ψυχολογικά τραύματα λόγω του πολέμου και κάθε είδους κακουχία με την διεθνή κοινότητα να αδιαφορεί.

Ανάβουμε τα κεριά και αφήνουμε τη σκέψη μας να ταξιδέψει στα μέρη εκείνα όπου ο ανθρώπινος πόνος περισσεύει,στα μέρη εκείνα όπου τα παιδιά μοιάζει να είναι εκείνα ενός κατώτερου θεού.

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια αντίστασης ενός φυλακισμένου
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Τα είκοσι χρόνια ...

Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019, Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21.00'

Μια ολονυχτία για ...

Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία
Η δήλωση της Ντιλάν για την προδοσία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ντοκουμέντο: Η δήλωση της ...

Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο νοσοκομείο!
Έκτακτο: η Λεϋλά Γκιουβέν εισήχθη στο ...

Η βουλευτής του HDP Leyla Guven, που βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην ...

Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν
Μια ολονυχτία για τον Οτζαλάν

1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

 

Την ...

Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν
Ποιος είναι ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1999-2019, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Πριν είκοσι χρόνια, ένας ...