Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα παιδιά

Μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα παιδιά

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, η οποία έχει αναγνωριστεί ως η Παγκόσια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, το Κόμμα  Δημοκρατικής  Ένωσης  της  Συρίας, PYD, διοργανώνει σιωπηλή διαμαρτυρία στα Προπύλαια, την ίδια μέρα και ώρα 18.00', και ανάβει κεριά για να συμβολίσει την ελπίδα που σε κάθε παιδική ψυχή πρέπει να παραμένει ζωντανή, αλλά και για να τιμήσει τις παιδικές ψυχές που χάθηκαν στην Ροζάβα εξαιτίας της τουρκικής βαρβαρότητας.

Ιδιαίτερα η σκέψη μας στρέφεται στα παιδιά της μαρτυρικής πόλης της Αφρίν, η οποία δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση του τουρκικού φασισμού τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε οι πολίτες της πόλης αυτής και κυρίως τα παιδιά βιώνουν καταστάσεις απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες για τον 21ο αιώνα. Ένας μεγάλος αριθμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προγονικές εστίες και προκειμένου να επιβιώσει αναγκάστηκε να προβεί σε εσωτερική μετανάστευση. Αυτή τη στιγμή το κυρίως μέρος του δράματος διαδραματίζεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Σέχμπα όπου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και με το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο τα παιδιά αδυνατούν να χαρούν την παιδική τους ηλικία, στερούνται το ιερό δικαίωμα στην μόρφωση, αντιμετωπίζουν ασθένειες,ψυχολογικά τραύματα λόγω του πολέμου και κάθε είδους κακουχία με την διεθνή κοινότητα να αδιαφορεί.

Ανάβουμε τα κεριά και αφήνουμε τη σκέψη μας να ταξιδέψει στα μέρη εκείνα όπου ο ανθρώπινος πόνος περισσεύει,στα μέρη εκείνα όπου τα παιδιά μοιάζει να είναι εκείνα ενός κατώτερου θεού.

Η σημερινή πορεία για τη Rojava
Η σημερινή πορεία για τη Rojava

Δυναμική ήταν η σημερινή διαδήλωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της ...

Πορεία για τη Rojava!
Πορεία για τη Rojava!

Οι Κούρδοι της Αθήνας καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού ...

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Rojava: η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Διοίκησης
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Rojava: ...

Έκκληση προς την κοινή γνώμη και όλους τους ελεύθερους πολίτες:


Εκ μέρους του ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ROJAVA!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ...

Η Rojava βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, σε μεγάλο κίνδυνο. Η Τουρκία πρόκειται ...

Απεργία πείνας για τον Ocalan
Απεργία πείνας για τον Ocalan

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν οργάνωσε και πραγματοποιεί στα Προπύλαια ...