Η κατάσταση των προσφύγων στη Σεχμπά

19 Φεβρουαρίου 2019

Στις 18 Μαρτίου του 2018, ύστερα από μια δίμηνη πολιορκία, ο τουρκικός στρατός, συνεπικουρούμενος από τζιχαντιστές μισθοφόρους, απομεινάρια της ISIS και άλλων παρόμοιων τρομοκρατικών οργανώσεων, εισήλθε στην πόλη του Αφρίν. Η κατοχή της πόλης που ακολούθησε -και που σε λίγο συμπληρώνει ένα χρόνο- έχει όλα τα χαρακτηριστικά που φαντάζεται κανείς όταν σκέφτεται μια στρατιωτική κατοχή και ακόμη περισσότερα: τρομοκρατία, καταστροφές, απαγωγές πολιτών για λύτρα, εποικισμό, αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας, βιασμούς, δολοφονίες.

Και αν αυτή είναι η πραγματικότητα των πολιτών που παρέμειναν στο Αφρίν, ούτε η ζωή εκείνων που έφυγαν για να γλυτώσουν είναι καλή. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν στους καταυλισμούς προσφύγων που στήθηκαν στις γειτονικές περιοχές, με τραγικές ελλείψεις.

Το rojavakurdistan.gr επαναδημοσιεύει την αναλυτική αναφορά που συντάχθηκε από τη Δημοκρατική Αυτοδικοίηση, σχετικά με τις ανάγκες και την κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών και των ανθρώπων που διαμένουν εκεί.

Κατεβάστε την αναφορά από εδώ

For the english version, visit this link

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564