Ο νομικός σύμβουλος του PYD Αθήνας επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας στο Στρασβούργο

2 Μαρτίου 2019

Ο νομικός σύμβουλος του PYD Αθήνας, δικηγόρος κ. Στράτος Νικολούδης, επισκέφθηκε τους ακτιβιστές που διανύουν της 76η ημέρα απεργίας πείνας στο Στρασβούργο, ζητώντας το τέλος της απομόνωσης εναντίον του ηγέτη του κουρδικού λαού, Abdullah Öcalan.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Νικολούδης είπε ότι η απομόνωση αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό να υποστηρίξει τους ακτιβιστές. Είπε ότι οι απεργοί πείνας πραγματοποιούν μια «ιστορική και ηρωική δράση. Επειδή πρόκειται για μια δράση για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη.»

Ο κ. Στράτος Νικολούδης τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες εκθέτουν επίσης τη σιωπή των ευρωπαϊκών χωρών και ότι η σιωπή είναι η έκφραση της συνενοχής στον πόλεμο που εξελίσσεται εναντίον των Κούρδων.

Δηλώνοντας ότι ο κουρδικός λαός αγωνίζεται για δημοκρατία και ελευθερία, ο κ. Νικολούδης επεσήμανε ότι αποτελεί ένα ανθρωπιστικό του καθήκον να σταθεί δίπλα σε αυτόν τον αγώνα.

Ο απεργός πείνας και ακαδημαϊκός κ. Kardo Bokani υποδέχτηκε τον εκπρόσωπο του PYD Αθήνας, εκ μέρους των ακτιβιστών, και δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή τους χαροποίησε ιδιαίτερα. «Ο κουρδικός λαός», είπε ο κ. Bokani,  «θα ανοίξει το δρόμο για την ελευθερία του Öcalan, καθώς είναι ένα με τον ηγέτη του.»

Δίνοντας έμφαση στη διεθνή συνωμοσία κατά των Κούρδων, ο Bokani δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες αυτής της συνωμοσίας και ότι η βαριά απομόνωση που επιβάλλει το τουρκικό κράτος στον αρχηγό του κουρδικού λαού θα πρέπει να ερμηνευθεί ως συνέχιση της συνωμοσίας. Ο Bokani δήλωσε ακόμη ότι η σιωπή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να θεωρηθεί ένδειξη συνέχισης της συνωμοσίας.

Ολοκληρώνοντας τις παρατηρήσεις του, ο κ. Bokani τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι την άρση της απομόνωσης και καλούν όλους όσους υποστηρίζουν την ειρήνη και τη δημοκρατία να δράσουν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564