YPJ Διεθνών Μαχητριών: Αυτός θα είναι ο αιώνας της απελευθέρωσης των γυναικών

8 Μαρτίου 2019

«Η ανδρική νοοτροπία έφερε αυτή τη σκοτεινή περίοδο στον κόσμο, η φεμινιστική νοοτροπία θα την νικήσει και θα αναδημιουργήσει τη ζωή! Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της απελευθέρωσης των γυναικών»

 

Το Γραφείο Τύπου των Διεθνών Μαχητριών της YPJ εξέδωσε μια ανακοίνωση για την 8η Μαρτίου 2019, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Αγαπητές αδελφές σε όλο τον κόσμο, αγαπητές συντρόφισσες και φίλες,

Για περισσότερο από 100 χρόνια, η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα της κοινής έκφρασης του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και την απελευθέρωση των γυναικών ανά τον κόσμο. Είναι η κοινή έκφραση που ακολουθεί την καθημερινή πάλη ενάντια στην πατριαρχία για 5000 χρόνια. Γι 'αυτό στέλνουμε σε εσάς τους θερμούς μας χαιρετισμούς, όπου και αν σας βρίσκει να αντιστέκεστε αυτή η συμβολική ημέρα.

Γνωρίζουμε την ιστορική μας κληρονομιά καθώς και την τρέχουσα ιστορική κατάσταση. Μαχόμενες σαν διεθνίστριες γυναίκες και non-binaries στις τάξεις της YPJ στη Rojava και στη Βορειοανατολική Συρία, δεν ακολουθούμε την καπιταλιστική-πατριαρχική ιδέα του διαχωρισμού των ανθρώπων, που αποξενώνει τους ανθρώπους τον έναν από τον άλλο και τους οδηγεί στη μοναξιά. Είναι βαθύτατη πεποίθηση μας ότι θα απελευθερώσουμε το φύλο μας, όλη την ανθρωπότητα και ολόκληρο τον κόσμο, απλώς πολεμώντας δίπλα-δίπλα.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, η πάλη ανάμεσα στη δημοκρατική νεωτερικότητα, για την οποία η απελευθέρωση των γυναικών παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και την καπιταλιστική νεωτερικότητα, για την οποία η πατριαρχική καταπίεση είναι η βάση, έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Το βλέπουμε στην επανάσταση της Rojava και στην επιτυχή πάλη της YPJ εναντίον του ISIS. Το βλέπουμε στον επαναστατικό αγώνα των αδελφών μας Ζαπατίστας, οι οποίοι εξέφρασαν πρόσφατα την ανυποχώρητη στάση τους απέναντι σε «νέες κακές κυβερνήσεις». Την βλέπουμε στη σθεναρή αντίσταση της γενναίας μας συντρόφου, Leyla Güven, η οποία μετέτρεψε τον εαυτό της σε όπλο ενάντια στο σύστημα που απομόνωσε τον Κούρδο φιλόσοφο κ. Abdullah Öcalan. Το βλέπουμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο των νέων γυναικών και των κοριτσιών στην παγκόσμια εξέγερση της νεολαίας, για να σώσει τη γη και την ανθρώπινη ύπαρξή μας και να ζητήσει μια αλλαγή συστήματος, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το βλέπουμε στα μάτια των γυναικών και των παιδιών Γιεζίντι, που απελευθερώθηκαν μετά την απαγωγή τους από την ISIS κατά τη διάρκεια της γυναικοκτονίας στο Shengal πριν από πέντε χρόνια. Το βλέπουμε απλά παντού, όταν κοιτάμε γι'αυτό.

Ο εχθρός αυξάνει τις επιθέσεις του, με όλο και ισχυρότερο τρόπο. Αλλά έχουμε φτάσει πια σε μια απίστευτη αφύπνιση των καταπιεσμένων, κατά πρώτον των γυναικών και των μη-ανδρών. Και η ιστορία είναι στο πλευρό μας. Οι άνθρωποι ζούσαν με φυσικό και αρμονικό τρόπο για εκατομμύρια χρόνια, αλλά υπό τον πατριαρχικό τρόμο μόνο για μερικές χιλιάδες χρόνια. Η ανδρική νοοτροπία έφερε αυτή τη σκοτεινή περίοδο στον κόσμο, η φεμινιστική νοοτροπία θα την νικήσει και θα αναδημιουργήσει τη ζωή! Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της απελευθέρωσης των γυναικών.

Καλούμε όλες τις γυναίκες να σταθούν όρθιες, να αντισταθούν και να οργανώσουν μια παγκόσμια ενότητα των φύλων μας! Ο εχθρός είναι ο ίδιος, ο αγώνας μας εναντίον του έχει πολλά χρώματα, γιατί γι'αυτό αγωνιζόμαστε: για να ξαναζωντανέψουν τα χρώματα όλων των ανθρώπων.

Στέλνουμε την σεβαστή μας αλληλεγγύη σε όλες τις αδελφές μας και σε όλες τις αγωνιστικές ψυχές.

Serkeftin, επιτυχία! Jin Jιyan Azadî!

Διεθνείς μαχήτριες YPJ»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564