Παγκόσμια σιωπή για τους Κούρδους που υπερασπίστηκαν την ανθρωπότητα ενάντια στην ISIS

11 Μαρτίου 2019

«Πρέπει να υποστηρίξουμε τη Leyla Güven, πρέπει να ενεργήσουμε με το πνεύμα της Leyla Güven και με το έργο του Ηγέτη Apo.»

 

Το εκτελεστικό μέλος του PYD για το καντόνι του Kobanê, Eyşe Efendi, μίλησε στο ANF για την αντίσταση των Κούρδων απεργών πείνας, που ζητούν την παύση της απομόνωσης του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan.

«Το πνεύμα της αντίστασης έζησε στη φυλακή του Αμέντ [στη δεκαετία του '80] ​​- είπε η Efendi - και αναβιώνει σήμερα με την απεργία πείνας ενάντια στην απομόνωση. [Οι απεργοί] ρισκάρουν την υγεία τους και πλησιάζουν το θάνατο κάθε δευτερόλεπτο. Χαιρετάμε αυτήν την αντίσταση με όλη μας την καρδιά».

Η Efendi καυτηρίασε στη σιωπή της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με την κατάσταση του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan και τους ακτιβιστές που κάνουν απεργία πείνας, λέγοντας: «Καταδικάζουμε τη στάση αυτή ​του κόσμου, είναι μεγάλη ντροπή και υποκρισία. Οι Κούρδοι έχουν υπερασπιστεί τον κόσμο από την ISIS τα τελευταία 7 χρόνια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο κόσμος σιωπά για την απεργία πείνας. Καταδικάζουμε ιδιαίτερα θεσμούς όπως η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητοι, αλλά σαφώς μπορούμε να δούμε ότι βρίσκονται υπό την επιρροή της ISIS και του τουρκικού κράτους.»

 

Ο κόσμος γνώρισε τις Κούρδισσες

Η Efendi πρόσθεσε: «Ένας τέτοιος αγώνας δεν έχει γραφτεί σε κανέναν πόλεμο, δεν έχει παρουσιαστεί σε καμία ταινία. Οι άνθρωποι βάζουν το σώμα τους σε κίνδυνο για την καταπολέμηση της απομόνωσης».

Υπογραμμίζοντας ότι οι Κούρδοι πρέπει να πιστέψουν στον δικό τους αγώνα, η Eyşe Efendi πρόσθεσε: «Κάθε φορά που η Αμερική και άλλα κράτη θέτουν κάτι στους Κούρδους, ο κουρδικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι τα κράτη πάντα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για τα δικά τους συμφέροντα, οι Κούρδοι πρέπει να εμπιστεύονται μόνο τους εαυτούς τους και τον αγώνα τους.»

Η Efendi συνεχίζει: «Πρέπει να υποστηρίξουμε την Leyla Güven, πρέπει να ενεργήσουμε στο πνεύμα της Leyla Güven και στο πνεύμα του έργου του Ηγέτη Apo. Αποφασίσαμε στο Kobanê, ως μητέρες μαρτύρων, να πετύχουμε. Όπως είπε μια μητέρα από το Νότιο Κουρδιστάν: "Είμαι Κούρδισσα, είμαι περήφανη και δεν υποχωρώ". Όπως, επίσης, είπε και μια γυναίκα από το Αφρίν: "Μπορώ να ζήσω χωρίς ένα από τα παιδιά μου, αλλά δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη γη μου." Είναι εξαιτίας αυτών των μητερών, που θυσίασαν τα παιδιά τους για τη χώρα τους, και όχι επειδή έτσι αποφάσισαν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί. Με αυτό τον τρόπο έγινε γνωστή η Κούρδισσα γυναίκα στον κόσμο.»

 

Εφαρμόζοντας το σχέδιο του δημοκρατικού έθνους της Rojava

Δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η ISIS είναι εχθροί της ανθρωπότητας, η κ. Efendi συνέχισε: «Ο φασίστας Erdoğan και η ISIS στέκονται απέναντι στο σχέδιο του Öcalan. Ο Ερντογάν και οι τρομοκράτες του εργάστηκαν για δέκα χρόνια προσπαθώντας να τελειώσουν τους Κούρδους. Επιτέθηκαν στο Αφρίν με 72 πολεμικά αεροπλάνα σε μία ώρα. Μετά την κατάληψη και κατοχή του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό, αποφάσισαν να συνεχίζουν στο Kobanê, το Girê Spi, τη Jazira και τα σύνορα με το Ιράκ. Πιστεύω ότι, όπως έχασαν τη διεθνή συνωμοσία ενάντια στον Ηγέτη Öcalan, έτσι θα χάσουν και τη συνωμοσία εναντίον του Afrin και της Βόρειας Συρίας. Σήμερα, η Τουρκία, το Ιράν, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Συρία παρακολουθούν την αντίσταση του κουρδικού λαού.»

Η Eyşe Efendi πρόσθεσε ότι η ISIS έχει νικηθεί, αλλά χωρίς να έχει ακόμη εξαρθρωθεί, και συνέχισε: «Το έργο στο οποίο δουλεύουμε σήμερα είναι το σχέδιο του δημοκρατικού έθνους. Θα ανακοινώσουμε την ήττα της ISIS σε λίγες μέρες. Αλλά γνωρίζουμε ότι οι μισθοφόροι της έχουν καταφύγει σε πολλά κράτη και έχουν ανασυγκροτηθεί σε διάφορες περιοχές, με το κέντρο τους να βρίσκεται στο κράτος της Λιβύης. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους Κούρδους και ιδιαίτερα τις γυναίκες στη Ροζάβα να ηγηθούν και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν το σχέδιο δημοκρατικού έθνους. Υποσχόμαστε στον Öcalan οτι θα διαδώσουμε την ιδεολογία και την φιλοσοφία του. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα βηματα των παιδιών και των μαχητών μας.»

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564