ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PYD: ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!

5 Απριλίου 2019

Έκτακτη ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στα Διαβατά:

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν μεταξύ των προσφύγων περί ανοίγματος των συνόρων. Πολλοί συνάνθρωποί μας, πάνω στην απελπισία τους και στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, έπεσαν θύματα της παραπληροφόρησης και συρρέουν στα Διαβατά. Οι άνθρωποι αυτοί, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πληρώνουν από το υστέρημά τους, προκειμένου να κάνουν αυτό που θεωρούν ταξίδι ζωής προς την Ευρώπη.

Καλούμε το λαό μας να μην παραπλανάται από τις ψευδείς αυτές φήμες -οι οποίες ενδεχομένως να είναι και σκόπιμες για να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπροσθέτως, το ταξίδι εκτός Ελλάδος κατά αυτό τον τρόπο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, με δεδομένη την παρουσία συμμοριών σε χώρες των Βαλκανίων.

Καλούμε το λαό μας να δείξει ψυχραιμία. Οι νόμοι του ελληνικού κράτους πρέπει να γίνονται σεβαστοί και κανείς συνάνθρωπός μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν πρέπει να δρα σπασμωδικά, ρισκάροντας τη ζωή του και τη σωματική του ακεραιότητα.

Τέλος, παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε όποιος συνάνθρωπός μας επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα, να μπορεί να το κάνει νόμιμα.»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564