100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων: ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας

18 Μαΐου 2019

* Το λογότυπο της φωτογραφίας σχεδιάστηκε ειδικά για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ)

(G = Genocide)

Συμπληρώνονται φέτος 100 ακριβώς χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 353 χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν από το φασιστικό τουρκικό κράτος και ακόμη περισσότεροι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κυνηγημένοι την πατρίδα τους, σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που γνώρισε ο ελληνισμός.

Οι Κούρδοι, σα λαός που έχουμε υποστεί κι εμείς με τη σειρά μας για δεκαετίες το φασισμό, την άρνηση και τις διώξεις του τουρκικού κράτους, δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι κατά τη σημερινή επέτειο. Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου. Στεκόμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής φασισμό και ολοκληρωτισμό. Η άρνηση μιας γενοκτονίας αποτελεί την αρχή νέων γενοκτονιών, γι'αυτό το τουρκικό κράτος οφείλει να αναγνωρίσει τα εγκλήματα του παρελθόντος.

Σήμερα, ας κρατήσουμε όλοι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων. Για να τιμήσουμε τους νεκρούς. Και για να πούμε όλοι μαζί "Ποτέ πια γενοκτονίες!".

19 Μαϊου 2019

Διπλωματική Αντιπροσωπεία PYD για την Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564