Διοικήτρια YPJ: ο αγώνας μας ενάντια στην ISIS συνεχίζεται

22 Μαΐου 2019

Η διοικήτρια της YPJ, Ronahi Halep, εξηγεί ότι συνεχίζεται με αποφασιστικότητα η πάλη ενάντια στους πυρήνες της ISIS.

 

Οι επιχειρήσεις των YPG, YPJ και SDF ενάντια στους πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία συνεχίζονται. Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν εξοντώσει αρκετούς πυρήνες της ISIS, ενώ έχουν ανακαλύψει μεγάλες ποσότητες όπλων και συστήματα τούνελ που έχει κατασκευάσει η οργάνωση. Το ANF μίλησε με τη διοικήτρια της YPJ, Ronahi Halep, για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον της ISIS.

 

«Στο Baghouz γράψαμε το τέλος της ISIS στην Rojava»

Η διοικήτρια της YPJ σχολίασε τη στρατιωτική νίκη επί της ISIS στο Baghouz και τις τρέχουσες επιχειρήσεις εναντίον των εν υπνώσει κυττάρων της οργάνωσης ως εξής:

Η απελευθέρωση του Deir ez-Zor από την ISIS ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, αλλά και πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλά μέλη της ISIS στην περιοχή που αγωνίστηκαν εναντίον του λαού μας στη Rojava. Η ISIS διεξήγαγε έναν πολύ βρώμικο πόλεμο εναντίον μας. Επιπλέον, ήλεγχε μια ευρεία περιοχή στο Baghouz και έχει διέθετε πολλά όπλα. Είχε δημιουργήσει έτσι μια καλή υποδομή εδώ τα τελευταία χρόνια. Είχαν θεμελιώσει την παρουσία τους στη Συρία, χάρη στο Baghouz. Γράψαμε το τέλος της ISIS στη Rojava στην ίδια ακριβώς θέση.

Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι η εκστρατεία έχει τελειώσει. Οι ιδέες της οργάνωσης εξακολουθούν να υφίστανται εδώ στα κρυφά. Βλέπουμε πώς τα μέλη της οργάνωσης κρύβονται και αλληλεπιδρούν με τον άμαχο πληθυσμό. Κάποιοι από αυτούς ξυρίζουν τη γενειάδα τους, κόβουν τα μαλλιά τους και συνεχίζουν να εργάζονται για να επαναπροωθήσουν την οργάνωση μεταξύ του πληθυσμού. Θέλουν να αναδιοργανωθούν εναντίον των YPG, YPJ και SDF. Αλλά δεν θα πετύχουν. Η σπονδυλική τους στήλη έχει σπάσει στο Baghouz. Οι δυνάμεις μας έχουν επιτύχει το στόχο τους και ο κόσμος έχει υποδεχτεί αυτή τη νίκη και την απελευθέρωσή του από την ISIS με μεγάλη χαρά.

 

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί»

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού εργάστηκε εδώ με την ISIS. Αυτό ήταν κυρίως λόγω εξαναγκασμού, όχι εθελοντική συνεργασία. Επειδή η ISIS χρησιμοποίησε τη βία για να παροτρύνει τον πληθυσμό να γίνει σαν αυτούς. Όταν οι δυνάμεις των SDF, YPG και YPJ έφτασαν στο Baghouz, οι άνθρωποι ανέπνευσαν.

Αλλά ο αγώνας μας εναντίον των κυττάρων της ISIS συνεχίζεται. Ανεξάρτητα από το πώς προσπαθούν να κρυφτούν, ο αγώνας μας εναντίον αυτής της οργάνωσης θα συνεχιστεί. Στις 15 Μαΐου, ξεκινώντας από τις 4:30 π.μ. τοπική ώρα, ξεκινήσαμε μια νέα επιχείρηση εναντίον αυτών των κυττάρων και συνεχίζουμε αποφασιστικά. Σε σπίτια και σε αγρούς, καταφέραμε να κατάσχουμε πυρομαχικά, να συλλάβουμε τρομοκράτες και εν υπνώσει πυρήνες και αυτό θα συνεχιστεί. Εμείς και όλες οι δυνάμεις μας είμαστε πάντα έτοιμοι για το λαό μας για αυτές τις επιχειρήσεις.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564