Είναι οι πυρκαγιές ένας πόλεμος ενάντια στην οικονομία της Ροζάβα;

16 Ιουνίου 2019

Η ISIS ηττήθηκε στρατιωτικά, αλλά τώρα η Ομοσπονδία της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αγωνίζεται ενάντια στις πυρκαγιές. Με την έναρξη της περιόδου συγκομιδής, ύποπτες πυρκαγιές κατέστρεψαν πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργούμενων εκτάσεων. Η Ομοσπονδία της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, με τις τεράστιες εκτάσεις αγροτικών εκτάσεων, υπέστη αρκετές πυρκαγιές τις τελευταίες εβδομάδες.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ RAQQA: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πιο πρόσφατες πυρκαγιές έχουν καταστρέψει 28 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Ο Heyder El Musa από τη Διεύθυνση Γεωργίας του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa δήλωσε: "Τα χωράφια που αποτελούν τη βάση της οικονομίας της περιοχής καταστρέφονται από πυρκαγιές".

Οι πυρκαγιές έρχονται σε μια εποχή αυξημένης παραγωγής και μείωσης των τιμών. Η πόλη είχε πλεόνασμα λαχανικών, αφότου οι πολίτες αναδιοργάνωσαν τη ζωή τους μετά την ISIS, και μπορούσαν και να πουλούν σε γειτονικές πόλεις.

Ο El Musa δήλωσε: "Οι δυνάμεις των εχθρών θέλουν να εμποδίσουν το οικονομικό μας έργο καίγοντας καλλιεργημένες εκτάσεις. Φέτος είχαμε καλές βροχές και η απόδοση ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο. Υπάρχουν όμως δυνάμεις που στοχεύουν να πλήξουν την οικονομία της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας με αυτό τον τρόπο. "

Ο El Musa είπε ότι οι πυροσβεστικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα σε διάφορες τοποθεσίες για περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πρόσθεσε: «Θα προστατέψουμε το βιοπορισμό των ανθρώπων μας. Θα σβήσουμε τις πυρκαγιές με αλληλεγγύη και θα καλύψουμε τις ζημίες. "

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολική Συρίας εξέδωσε επίσης επείγουσα ανακoίνωση στις αρχές της εβδομάδας και είπε: "Οι λαοί μας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, ιδιαίτερα οι πολίτες στην περιοχή Cizire, πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τους πυροσβέστες και τις αρχές για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που ξεσπούν στα πεδία του σιταριού και του κριθαριού. "

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ CIZIRE: ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Cizire δήλωσε ότι οι πυρκαγιές στοχεύουν στην οικονομία: "Οι πυρκαγιές στην περιοχή αποτελούν εσκεμμένο μέρος του ειδικού πολέμου και στοχεύουν στις πηγές εισοδήματος για τον λαό και την ίδια την οικονομία." Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στα Til Hemis και Tirbespiye της περιφέρειας του Qamishlo, στην περιοχή Dirbesiye της περιφέρειας του Heseke και στα Amude και Til Kocer της περιοχής Cizire αυτή την εβδομάδα.

Χωράφια καταστράφηκαν σε 16 χωριά της περιοχής Til Hemis και 10 χωριά του Dirbesiye. Με τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των ντόπιων, οι πυρκαγιές αποσβέστηκαν στις 11 Ιουνίου.

Φωτιές ξέσπασαν στο χωριό Biriva του Amude και οι πυρκαγιές στα χωριά Til Lehim και Barde, 15 χλμ. δυτικά του κέντρου της περιοχής Til Hemis, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα χωράφια του Til Kocer στις 11 Ιουνίου αποσβέστηκε από τους πυροσβέστες και τους ντόπιους.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στο Tirbespiye. Οι πυρκαγιές εξαπλώθηκαν και οι μαχητές YPG / YPJ βοήθησαν για την απόσβεση τους. 100.000 στρέμματα γης καταστράφηκαν στη φωτιά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564