Απαγωγές και πυροβολισμοί εναντίον αμάχων στο Αφρίν

14 Σεπτεμβρίου 2019

Οι μισθοφόροι σύμμαχοι της Τουρκίας απήγαγαν κι άλλους αμάχους από ένα χωριό του Αφρίν και άνοιξαν πυρ στους χωρικούς που αντιστάθηκαν. Τουλάχιστον 52 πολίτες απήχθησαν από την κατεχόμενη πόλη τον Σεπτέμβριο.

Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία τρομοκρατική ομάδα «Ταξιαρχία Σαμαρκάντ» διεξήγαγε χτες το βράδυ (ΣτΜ: το αρχικό άρθρο δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου) διαδοχικές επιδρομές στο χωριό Kefer Sefre στην περιοχή Jindires του Αφρίν. Οι συμμορίες πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της επίθεσης και απήγαγαν πολίτες.

Απαχθέντες από την πρώτη επίθεση είναι το ζευγάρι Dilşan Koçer και Ebdilrehman Bermece, οι Zelûx Hisên, Mihemed Bermece και ο Xelîl Bermece, ο οποίος έχασε ένα από τα δάχτυλα του στην ένοπλη επίθεση.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του χωριού άρχισαν να αντιστέκονται στους μισθοφόρους κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίθεσης τους και ότι αυτοί τους πυροβολούσαν ευθέως. Η ένοπλη επίθεση άφησε τέσσερις χωρικούς τραυματισμένους, ενώ οι Abdurrehman Bermece, Şaban Bermece και Murad Bermece απήχθησαν.

Καταγγελίες αναφέρουν ότι τα κινητά τηλέφωνα των απαχθέντων κατασχέθηκαν και πως δεν είναι γνωστό που αυτοί βρίσκονται.

Πριν από αυτή την επίθεση, οι συμμορίες είχαν απαγάγει 7 πολίτες από το ίδιο χωριό το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου.

Και πάλι στις 10 Σεπτεμβρίου, οι τζιχαντιστές σύμμαχοι της Τουρκίας απήγαγαν τον 75χρονο γιατρό Sebir Henan, διευθυντή του νοσοκομείου Cihan, και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση του.

Από την άλλη, αποκαλύφθηκε ότι ο άμαχος Hemada Hisên Henfî, που είχε απαχθεί στο Αφρίν τον Αύγουστο, δολοφονήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι εικόνες του άψυχου σώματος του πρόδιδαν σαφή σημάδια βασανισμού.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 52 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 11 ΜΕΡΕΣ

Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικοί του μισθοφόροι που κατέλαβαν την πόλη Αφρίν τον Μάρτιο του 2018, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους και την απάνθρωπη μεταχείριση αμάχων που ζουν στην πόλη τους τελευταίους μήνες. Πολύ σπάνια περνάει μέρα χωρίς κρούσματα απαγωγών. Τα θύματα είναι εκατοντάδες από τις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις αναφορές, περισσότεροι από 500 πολίτες έχουν απαχθεί από τους εισβολείς κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANF, τουλάχιστον 52 άτομα έχουν απαχθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα πραγματικά νούμερα εκτιμούνται μεγαλύτερα.

Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους και των μισθοφόρων συμμάχων του κατά της πόλης και της περιοχής του Αφρίν ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου 2018 και η εισβολή στην πόλη με χερσαία μέσα πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου. Έκτοτε, εγκλήματα πολέμου διαπράττονται συστηματικά στην περιοχή. Η δημογραφική δομή της περιοχής αλλάζει και εγκλήματα όπως η κατάσχεση των ιδιοκτησιών των ντόπιων κατοίκων, η απαγωγή πολιτών για λύτρα, τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις λαμβάνουν χώρα καθημερινά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564