Ο Ken Loach απευθύνει χαιρετισμό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Kobane

16 Νοεμβρίου 2018

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του βρετανικού κινηματογράφου, Ken Loach, έστειλε μήνυμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Kobane που ανοίγει σήμερα στην Rojava.

Ο Ken Loach, δημιουργός μερικών αξέχαστων ταινιών, από τον Riff Raff μέχρι τους Raining Stones, από το Land and Freedom στο Ladybird, από το Jimmy's Hall μέχρι τον Daniel Black, ποτέ δεν απέφυγε να βάλει το δάχτυλο στην πληγή περιγράφοντας την κοινωνία και την εργατική τάξη, τον συνεχιζόμενο αγώνα της ενάντια στον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση και την πάλη της για δικαιοσύνη και αλήθεια.

Ο Ken Loach στο μήνυμά του έπιασε την ουσία της επανάστασης της Rojava όταν δήλωσε: «Τα πολιτικά σας επιτεύγματα γίνονται σεβαστά σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί που σας στηρίζουν στις καρδιές τους, ακόμα και αν δεν μπορεί πάντα να φτάσει αυτή η φωνή στα δικά σας αυτιά».

Το πλήρες μήνυμα που στάλθηκε από τον Ken Loach έχει ως εξής:

«Σας στέλνω θερμούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για το νέο σας Φεστιβάλ. Η δουλειά σας στην ανάδειξη των κινηματογραφικών ταινιών και η αναγνώριση της δύναμης του κινηματογράφου να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ενώ έχετε αντιμετωπίσει και συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε τα πιο ανείπωτα δεινά, είναι πραγματικά εμπνευσμένη. Τα πολιτικά σας επιτεύγματα γίνονται σεβαστά σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί που σας στηρίζουν στις καρδιές τους, αν και κάποιες φορές η φωνή τους δεν φτάνει ως εσάς. Καλή τύχη για το φετινό Φεστιβάλ, είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύεται κάθε χρόνο. Με φιλία και αλληλεγγύη.»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564