"Χρόνια πολλά, Abdullah Öcalan!"

4 Απριλίου 2019

Η Διεθνής Πρωτοβουλία "Λευτεριά για τον Abdullah Öcalan - Ειρήνη στο Κουρδιστάν" εξέδωσε μια ανακοίνωση με την ευκαιρία των σημερινών 70ων γενεθλείων του Abdullah Öcalan.

 

Η ανακοίνωση ξεκινά με ένα απόσπασμα από τον σπουδαίο και βραβευμένο με Νόμπελ Κολομβιανό συγγραφέα, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ, από το βιβλίο του: "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας": «Τα ανθρώπινα όντα δεν γεννιούνται μια για πάντα την ημέρα που γεννούν οι μητέρες τους, αλλά ... η ζωή τούς υποχρεώνει ξανά και ξανά να αναγεννάνε τον εαυτό τους».

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ενώ οι περισσότεροι από εμάς αναφερόμαστε στη γέννησή μας με μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Abdullah Öcalan έχει αναφέρει συχνά πως έχει γεννηθεί τρεις φορές.

Η τρίτη του γέννηση - μετά τη φυσική του γέννηση και την ίδρυση της οργάνωσης για την οποία είναι γνωστός, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) - είναι η μετατόπιση της φιλοσοφίας του προς την έννοια του «δημοκρατικού πολιτισμού». Αυτή η αναγέννηση ήταν επίσης, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, μια αναγέννηση και για την κουρδική κοινωνία. Στις 4 Απριλίου του 2019, ο Öcalan «γιορτάζει τα 70α γενέθλιά του. Αυτό, αν μπορούμε να μιλήσουμε για εορτασμό.»

Πράγματι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Öcalan «βρίσκεται σε απομόνωση για περισσότερα από είκοσι χρόνια τώρα. Από το 2011, δεν έχει συναντηθεί με τους δικηγόρους του. Από τον Απρίλιο του 2015, εκτός από δύο σύντομες επισκέψεις από τον αδελφό του, δεν τον έχει δει κανείς έξω από τη φυλακή του νησιού. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι βρίσκονται σε απεργία απεργίας με μία και απλή απαίτηση: να αρθεί η απομόνωση του Öcalan.»

Μετά από είκοσι χρόνια φυλάκισης - απήχθη από το Ναϊρόμπι της Κένυας στις 15 Φεβρουαρίου 1999 - ο Abdullah Öcalan είναι «παρών όσο ποτέ», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας «μέσα από τις ιδέες του, περισσότερο από ότι πριν από είκοσι χρόνια. Συνεχίζει να εμπνέει πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων -αλλά όχι αποκλειστικά- των αμέτρητων επαναστατών στη Βόρεια Συρία - Rojava. Τα βιβλία που έγραψε στη φυλακή έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και διαβάζονται σε όλο τον κόσμο.

Οι εκδόσεις των κειμένων του έχουν δημοσιευθεί σε μέρη όπως η Νότια Κορέα και η Αργεντινή, η Ινδία και οι ΗΠΑ, η Νότια Αφρική και το Ιράν -για να μην μιλήσουμε για τις πολυάριθμες εκδόσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.»

Όταν ο Öcalan απήχθη, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο, «περίπου στα 50α γενέθλιά του, ήταν ήδη σύμβολο για την αναγέννηση των Κούρδων και τον αγώνα που δίνουν για την απελευθέρωσή τους. Σήμερα, στα 70α γενέθλιά του, αποτελεί σύμβολο και για τον αγώνα των γυναικών, για τον αγώνα των καταπιεσμένων ανθρώπων για απελευθέρωση και αυτοδιάθεση στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Συγχαίρουμε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο Abdullah Öcalan πίσω από τα σίδερα της φυλακής και τα εκατομμύρια που εμπνεύστηκαν από τις ιδέες του και τον αγώνα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα λέμε: Happy birthday, Abdullah Öcalan!»

Η ανακοίνωση καταλήγει με μια έκκληση «προς όλους, να γιορτάσουν μαζί μας τα 70α γενέθλια του Abdullah Öcalan, για να γιορτάσουμε τη ζωή, για να γιορτάσουμε την ελευθερία. Καλούμε επίσης όλους να ενωθούν μαζί μας και με τους απεργούς πείνας στον αγώνα ενάντια στην απομόνωσή του και  για την απελευθέρωσή του -ένα βήμα που θα είναι καθοριστικό για την ειρήνη και την πολιτική λύση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.»

 

04/04/2019

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ABDULLAH OCALAN!!!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564