Απαχθείς πολίτης βρέθηκε νεκρός στο Afrin

24 Μαΐου 2019

Το πτώμα του Reşîd Hemîd Xelîl βρέθηκε με σημάδια βασανιστηρίων σε ένα δρόμο στην περιοχή Shera του Afrin. Ο Xelıl είχε απαχθεί με το γιο του και έναν άλλο άμαχο πολίτη από τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA ανέφερε ότι το πτώμα του Reşîd Hemîd Xelîl βρέθηκε στο δρόμο ανάμεσα στην περιοχή της Shera και το χωριό Qestel Cindî. Το σώμα, που έφερε σημάδια βασανιστηρίων, αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του Xelıl στο νοσοκομείο.

Ο Reşîd Xelîl, ο εννιάχρονος γιος του Muhammed και ένας άλλος πολίτης, ο Şerefedîn Seydo, είχαν απαχθεί στις 13 Μαΐου από το κέντρο του Afrin, από υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές. Τοπικές πηγές στο Afrin ανέφεραν ότι οι συμμορίες ζήτησαν από τις οικογένειες των απαχθέντων να πληρώσουν 100.000 δολάρια λύτρα για την απελευθέρωσή τους, απειλώντας να τους σκοτώσουν σε αντίθετη περίπτωση.

Ο Reşîd Hemîd Xelîl ζούσε στο χωριό Bilêlê στην περιοχή Jindires και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Κέρδιζε τα προς το ζην εμπορευόμενος ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Η οικογένεια του δεύτερου απαχθέντα, του Şerefedîn Seydo, είχε λάβει ένα βίντεο μετά την απαγωγή του, στο οποίο τους ζητούσε να πουλήσουν το σπίτι για να πληρώσουν τα λύτρα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη μοίρα του δεύτερου απαχθέντα και του εννιάχρονου γιου του Xelil.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 7α
Αθήνα 10681
Ελλάδα
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
syndesmos@rojavakurdistan.gr
2103810564
Διπλωματική Αντιπροσωπεία P.Y.D.
pyd@rojavakurdistan.gr
2103810564
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@rojavakurdistan.gr
2103810564